На Житомирщині підтвердили випадок ботулізму: жінка з’їла домашню консерву зі свинини

27.09.2021

Після споживання домашньої м’ясної консерви занедужала жителька села Високе Черняхівського району Житомирської області. Лабораторний аналіз підтвердив ботулізм.

Про це 27 вересня повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Печенюк.

«Жінка середнього віку відчула погіршення здоров’я наприкінці позаминулого тижня (орієнтовно 17 вересня). Її госпіталізували. З’ясувалося, що напередодні вона споживала консерву зі свинини домашнього приготування. Лабораторний аналіз підтвердив у пацієнтки ботулізм. Їй ввели антитоксин – сироватку проти ботулізму. Стан хворої стабілізувався, однак вона й досі у лікарні», – розповів Василь Печенюк.

З його слів, страву споживав і чоловік хворої, однак у нього симптомів ботулізму не було.

Читайте також: На Житомирщині коронавірус підтвердили у 165 жителів, померли 9 осіб

newday.org.ua