На Житомирщині шахраї продовжують дурити людей

03.05.2019

У Житомирі літня пенсіонерка стала жертвою незнайомки, яка в оселі бабусі видурила понад 70 тисяч гривень під приводом надуманого обміну зразків грошової валюти.

14 квітня до Житомирського відділу поліції надійшла заява від 79-річної житомирянки про ошуканство. 

Літня пенсіонерка розповіла правоохоронцям, що віддала усі свої заощадження невідомій жінці для «обміну на нові» старих купюр українських гривень, євро та доларів США. 

За словами заявниці, того дня незнайомка зателефонувала на стаціонарний номер її телефону і назвалась донькою листоноші. Відтак проінформувала стареньку, нібито за наказом матері, про термінову необхідність обміну грошових купюр. Спантеличена пенсіонерка назвала «добродійці» свою адресу, а коли та прийшла, раптом з’ясувалось, що «обміну підлягає ще й іноземна валюта». Тож літня господиня передала пройдисвітці усі збереження у національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 70 тисяч гривень.

Незнайомка чемно подякувала їй за виявлену довіру і «обміняла» її гроші на конверт, який бабуся зберігала аж до приходу своєї доньки. Разом з нею й виявили пусті аркуші паперу замість «нових» грошей.

Описану подію нині кваліфіковано як шахрайство (ч.1 ст.190 ККУ). Тепер поліцейські вживають необхідних заходів, щоб встановити особу зловмисниці. Зокрема, правоохоронці аналізують отримані свідчення, з’ясовують прикмети шахрайки та перевіряють раніше судимих за подібні злочини осіб. 

Фото: zmi.ck.ua

Читайте також: Дожартувався: у Малині хлопець в жіночому плащі викрав пляшку коньяку.

newday.org.ua

Close-up of male hands holding smartphone and touching screen. Businessman texting message or networking