На Олевщині поліцейські спіймали сімейного дебошира п’яним за кермом авто

26.02.2019

Правопорушник звернув на себе увагу поліцейських неадекватним кермуванням ВАЗівкою. Згодом виявилось, що нетверезий водій є господарем обійстя, куди правоохоронці як раз поспішали на виклик про сімейний дебош. Нині чоловік притягується до адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення. Повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Після 15 години 24 лютого до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення про чоловіка, який у п’яному стані вчинив бешкет удома й кидається з ножем на дружину. За вказаною адресою виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції. 

Дорогою поліцейські звернули увагу на ВАЗ 21099, який рухався у попутному напрямку. Дії керманича викликали відверту підозру, а коли він зненацька виїхав і продовжив рух на зустрічній смузі, правоохоронці подали сигнал зупинки транспортного засобу. 

За кермом ВАЗівки знаходився 57-річний місцевий житель. За зовнішніми ознаками він знаходився у явно неадекватному стані через вжитий алкоголь. Поки поліцейські розбиралися з документами водія, до їх автівки під’їхав його син. Відтак виявилось, що зупинений керманич і є сімейним дебоширом, до обійстя якого прямували за викликом правоохоронці. Як з’ясувалось, чоловік набідокурив удома, а дізнавшись про поліцейських, сів в автомобіль і поїхав геть. 

Нетверезий стан водія було зафіксовано на місці за допомогою спеціального технічного засобу, який засвідчив результат у 3,27 (!) проміле. Відтак відносно правопорушника були складені адміністративні протоколи за ст.122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративне правопорушення. 

ВАЗівку з місця її зупинки забрав син, а правопорушнику поліцейські допомогли пересісти у службовий автомобіль і доставили до місцевого відділку для подальших процесуальних заходів.  

Після проведення необхідних дій зі встановлення обставин вчинення домашнього дебошу відносно чоловіка поліцейські склали ще й адміністративний протокол за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. 

Утім, незважаючи на задокументовані правопорушення і стан сильного алкогольного сп’яніння, зухвалець голосно вихвалявся наявними у нього корисними зв’язками, які допоможуть уникнути відповідальності за вчинене. Про правопорушника також відомо, що він підробляє у райцентрі послугами приватного таксі. 

Адміністративні матеріали за фактами нетверезого кермування та вчинення домашнього насильства поліцейські передали на розгляд суду, який і має визначити міру покарання відповідно до чинного законодавства.

Фото: zt.npu.gov.ua

Читайте також: До 5 років позбавлення волі засуджено жителя Коростеня, який у нетверезому стані скоїв ДТП та завдав потерпілому тяжких тілесних ушкоджень.

newday.org.ua

drager2502