На Коростенщині у дику природу випустили 150 фазанів

17.08.2020

14 серпня в селі Новаки Коростенського району в дику природу випустили 150 фазанів.

Ініціаторами заходу стала ГО «Коростенське товариство мисливців та рибалок», повідомляє Коростенська районна державна адміністрація.

На базі об’єднання влаштовано вольєрне господарство, де утримуються для відновлення та розведення популяції диких кабанів та оленів плямистих. Особливим досягненням є облаштування фазанарію, із якого і було випущено птахів у дику природу. Наразі із фазанаріума випущено близько 150 птахів 2-х і 3-х місячного віку, залишилося – 100 птахів і маточного поголів’я – 25 птахів фазанів мисливської породи, котрі завезені були із Миколаївської області.

За словами мисливців, полювання на фазанів не буде проводитись протягом 3-4 років для того, щоб відновити природню чисельність дикої популяції цих птахів.

Незважаючи на те, що на Коростенщині офіційно фазани випускаються у дику природу вперше, вони мають бути добре акліматизовані до умов та біоценозів Полісся.

Фазани харчуються переважно насінням трав, ягодами, кореневищами, комахами, хробаками, личинками, інколи мишами. Особливістю фазанів є й те, що вони, на відміну від багатьох інших птахів, поїдають личинок та дорослих колорадських жуків.

Фазани – витривалі і невибагливі, стійкі до більшості хвороб, переносять морози, але за глибокого снігу страждають від відсутності кормів, тому потребують підгодовування, яке, звичайно, заплановано. Представниками громадської організації вже розставлені кормушки і прикормовочні майданчики.

Читайте також: На Житомирщині лісники тримали в неволі оленів і муфлонів

newday.org.ua