На Коростенщині під час пожежі вибухнув газовий балон

11.05.2021

10 травня о 14:00 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення від сусідів про пожежу у житловому будинку в селі Нові Вороб’ї Коростенського району, що на території Малинської територіальної громади. Черговий караул ДСНС на місці події встановив, що вогонь повністю охопив покрівлю будинку. Також полум’я поширилося на поруч розташовані дві дерев’яні господарські будівлі.

Про це повідомляє на своєму сайті Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

Аби приступити до гасіння, рятувальникам довелося знеструмити будинок. Зі слів очевидців, ще до приїзду вогнеборців у будинку вибухнув газовий балон та існувала загроза вибуху ще одного. Тому, окрім гасіння, вогнеборці зосередили свою увагу на охолодженні другого балону. Вже за пів години рятувальники локалізували пожежу, тим самим не допустивши поширення вогню на більшу площу. Ліквідували пожежу о 16:45.

Вогонь знищив покрівлю і перекриття житлового будинку та одну господарську будівлю. Іншу вдалося врятувати, там полум’ям пошкоджено лише 5 квадратних метрів перекриття. Наразі причина виникнення пожежі встановлюється фахівцями.

Читайте також: У двоповерховому будинку в Коростені впало перекриття

newday.org.ua