Безсоння і запаморочення – чому не можна спати з домашніми тваринами

18.07.2019

У багатьох людей вдома живе кішка або собака, або навіть кілька пухнастих улюбленців. Попри те, що їм зазвичай купують лежанки, часто тварини сплять не на своїх місцях, а в ліжку разом з господарями. Те, що це неправильно і може бути шкідливим для здоров’я, людям відомо. Але чи тільки проблема в інфекціях, які здатні переносити тварини? Розповідає gazeta.ua.

Наслідки у вигляді запаморочень

Ще понад півстоліття тому німецький психіатр Ганс Бергер, вивчаючи електричну активність головного мозку людини виявив, що його слабкі коливання відбуваються навіть в стані сну. Американські ж дослідники визначили, що під час глибокого сну у людини виявлено дельта-хвилі, а поки вона тільки закрила очі і засинає, у неї були зареєстровані альфа-ритми, які були виявлені тільки у людей. Навіть у людиноподібних мавп їх не буває. У момент самого початку сну в ділянках головного мозку людини відбувається свого роду “сканування” не тільки уявних образів, але і будь-якої електричної активності. Не випадково деякі люди, засинаючи, чують тихий гул, що лунає з електричних розеток, або від мікрохвильових печей.

Насправді електричні коливання в цей момент сприймають всі. Засинаючи, люди “чують” резонанс електромагнітної частоти Землі. Зовсім недавно він ще збігався з альфа-ритмом людського мозку. Але з початком XXI століття резонанс нашої планети збільшився і саме це є причиною більшості ранкових короткострокових запаморочень практично у всіх землян.

Саме тому, в момент випромінювання альфа-ритмів, людина сприймає і електричні імпульси мозку тварини, що знаходиться поруч. Вони однозначно не збігаються по своїй частоті і це теж вносить дисбаланс в психосоматичну систему організму людини, що і проявляється ранковими запамороченнями.

Безсоння

Американські біофізики встановили, що як тільки людина залишає фазу повільного засипання, вона переходить в стадію глибокого сну. Саме в цей момент тіло людини повністю відпочиває, а мозок в цей час випромінює дельта-хвилі.

Вивчаючи причини виникнення безсоння, вчені прийшли до висновку, що у людей, які страждають від цієї проблеми, електрична активність головного мозку всю ніч знаходиться в стадії випромінювання альфа-ритмів. Тобто людина кілька годин поспіль живе в стані напівсну і не може повноцінно відпочити саме через відсутність перемикання електричної активності свого головного мозку.

Одна з причин в тому, що, наприклад, кішок приваблюють зони викривлення електромагнітних полів. Саме тому вони часто лягають спати біля голови свого господаря, а іноді повністю покриваючи лоб або потилицю людини своїм тілом. Вбираючи в себе електричні імпульси головного мозку господаря, тварина не дозволяє їм розсіюватися і своїм власним біоритмом заважає переключенню хвиль мозку людини на іншу частоту.

Щоб підтвердити або спростувати свої припущення, нейрофізіологи провели тестування серед людей, які звернулися до них по допомогу. 87% чоловіків і жінок, у віці від 35 до 65 років, які страждали від безсоння, виявилися власниками кішок.

Читайте також: Вольєр дивовижних плямистих оленів на Житомирщині

newday.org.ua

1-kopiya-82