Вивчення правил дорожнього руху може стати обов’язковим у школі

17.03.2023

Вивчення правил дорожнього руху може стати обов’язковим у школі, йдеться у законопроєкті 8356, який зареєстрували у Верховній Раді.

У пояснювальній записці законопроєкту вказують, що смерть в результаті ДТП є першою причиною смерті серед дітей у віці 5-14 років, та молоді у віці 15-29 років. Однією із причин такого показника в Україні, за словами ініціаторів, є низький рівень знань учасників дорожнього руху про вимоги безпечної поведінки на дорозі.

Вивчення ПДР пропонують запровадити шляхом ДОПОВНЕННЯ ШКІЛЬНОЇ ПРОГРАМИ і зробити обов’язковим набуття дітьми знань з безпечного дорожнього руху. Знання мають бути не лише теоретичними, а й практичними.

Також до вивчення правил безпеки дорожнього руху хочуть залучити батьків, які «досить часто порушують правила дорожнього руху в присутності дітей, та своєю поведінкою спонукають їх до таких же порушень».

Законопроєкт пропонує внести зміни до ЗУ «Про освіту» «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту».  Його уже підтримав освітній та бюджетний  комітети Верховної Ради.

newday.org.ua