Житомиряни розповіли, як їх дурять у приватних лабораторіях 

09.07.2020

На сторінці zhitomir-online житомирянка поділилася своєю історією відвідин приватної лабораторії у Житомирі. Як вона робила загальний аналіз крові, як отримала результати, та чому вважає, що людей просто дурять.

Захотіла я дізнатися, чи маю дефіцит вітаміну Д. У відомій лабораторії «С» у Житомирі запропонували додатково зробити загальний аналіз крові, мовляв, акція, майже задарма.

І якщо дефіциту не було, то сніг на голову – завищений майже удвічі тиреотропний гормон (ТТГ), який відповідає за функціонування щитовидної залози.

Звісно, новина вже змушує нервувати. Відправляю вайбером сімейному лікарю: радить зробити ще аналіз крові на гормони Т3 і Т4. За кілька днів вирішила податися в іншу приватну лабораторію «А», бо неподалік роботи. З нетерпінням чекаю на результати. Іду забирати – пабам – усе в нормі.

Знову пишу сімейному лікарю. І вкотре треба робити аналіз крові. Вирішую звернутися в обласну клінічну лікарню ім. Гербачевського, а саме у поліклініку. Звісно, я чула про вживане обладнання у приватних лабораторіях, умови зберігання матеріалу, реагенти. Але коли це стосується тебе, то в голові вирує мільйон думок, що не так і чому це сталося з тобою. Додам, що у «С» рука після забору крові була чорна у прямому сенсі. В обласній лікарні лаборантка одразу відказала: такого не буде, можете не перейматися. Після цих слів уже спокійніше.

Врешті у руках папірець з показниками. Усе гаразд, але для впевненості в обласній лікарні радять за місяць повторити, щоб відстежити динаміку. Хочу порадити усім не робити так, як я, а одразу іти туди, де не залякують, а дають надію”, – розповіла житомирянка. 

Читайте також: У дитячій лікарні Житомира почали проводити ІФА-тестування на СOVID-19

newday.org.ua