Житомирські волонтери передали українським військовим партію дронів “Валькірія”

28.03.2023

28 березня волонтери з гуманітарного хабу “Житомир” передали військовим партію дронів “Валькірія” українського виробництва.

Безпілотний авіаційний комплекс “Валькірія” призначений для проведення аеророзвідки для коригування артилерійського та мінометного вогню.

“Це очі наших військових вдень та вночі. Важить такий дрон з усім оснащенням три з половиною кілограми. Ми передаємо чотири одиниці дронів “Valkyrja” на військову частину 4 044. Найближчим часом плануємо передати також чотири дрони на ще одну військову частину”, – каже співзасновник гуманітарного хабу “Житомир” Донатас Піскун.

Військовослужбовець Євген розповідає, що безпілотники є основою розвідки, при цьому вони часто втрачаються.

“Сучасна війна – це тепер набагато більше війна радіоелектронної боротьби, тому “Мавіки” – це, фактично, розхідний матеріал, і вони, на жаль, втрачаються, тому їх треба більше. “Валькірії” відрізняються від “Мавіків” тим, що вони більш стійкі, вище літають, у них канал управління по-іншому організований і менша ймовірність їх втратити. Таких БПЛА треба більше. Вони набагато кращі за своїми тактичними характеристиками, ніж ті самі “Мавіки”, адже здатні залітати вглиб і там, де ворог не очікує нас, ми вже є. Ці дрони спочатку поїдуть на невелике навчання, яке триватиме буквально тиждень, і одразу після цього їх направлять на передову”, – говорить військовий.

newday.org.ua