Житомирщина є лідером із виробництва меду в Україні

07.08.2019

Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. 

Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва.  Середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг, пише Житомир.online.

Забезпеченість жителів області медом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями.

У Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду. Пасічники області представлять на ярмарку свіжозібраний мед із різних медоносів, прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко тощо. 

Фото: smak.ua

Читайте також: З початку року майже 29 тис. жителів Житомирщини отримали паспорт у вигляді ID-картки

newday.org.ua