Житомирщина пропонує топ-5 локацій для зимового відпочинку

29.11.2021
Житомирська область пропонує мандрівникам відвідати взимку п’ять туристичних локацій.

Про це у Фейсбуці повідомляє Житомирський обласний туристичний інформаційний центр, передає Укрінформ.

«Із приходом зими туристичний сезон в багатьох регіонах закінчується, адже більшість туристів вирушають в гори займатися зимовими видами спорту, споглядати величні схили гір та грітися в чанах. Житомирщині також є що запропонувати туристу, адже новорічні та різдвяні свята оповиті романтичною атмосферою і на Поліссі завжди вміли їх святкувати», – йдеться у повідомленні.

Під час зимового відпочинку на Житомирщині туристам пропонують відвідати замок-музей «Радомисль». Там є нагода побачити Музей української домашньої ікони та старожитностей і технологію виготовлення паперу XVII ст.

У Бердичеві варто відвідати кляштор Босих Кармелітів та костел святої Варвари, де вінчалися Оноре де Бальзак та Евеліна Ганська. Зацікавити можуть і Музей історії міста Бердичева, Музей єврейства, Музей Джозефа Конрада.

У Житомирі мандрівникам пропонують завітати в Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова та пройтися найдовшим підвісним мостом в Україні над річкою Тетерів. Зігрітися можна у затишній кав’ярні в стінах водонапірної вежі, що є пам’яткою архітектури ХІХ ст.

Тетерівська громада, що поруч із Житомиром, відома своїм скеледромом. Взимку там варто побачити Тригірський монастир та залишки палацу родини відомих меценатів і цукроварників Терещенків.

Коростень з його парком «Древлянський» підійдуть для зимових прогулянок. Там зібрані пам’ятники найвідомішим в історії древлянам, а ще можна відвідати військово-історичний комплекс «Скеля».

Читайте також: Знайдені рештки мамонта в Коростені: розкопкам бути, але наступного року

newday.org.ua