Житомир відзначає Всесвітній день авіації і космонавтики

12.04.2023

Сьогодні — Всесвітній день авіації і космонавтики. З нагоди свята у Житомирі на Михайлівській створять “Space простір”, а в Домі української культури проведуть майстерклас.

Заходи анонсувала Житомирська міська рада.

Space простір

З 14:00 до 16:00 на вулиці Михайлівській діятиме “Space простір“.

Дарина Волощук — досвідчений екскурсовод та Лідія Кулик — завідувач науково-експозиційного відділу проведуть цікаві бесіди на тему “Життя на орбіті. Космічна їжа!”

Ви дізнаєтеся: про життя астронавтів, про їхнє харчування в умовах невагомості, як готують їжу в космосі та які продукти використовують.
Увага! Через погану погоду захід переноситься з вулиці Михайлівської до приміщення Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова.

Майстерклас “Космічне небо”

Діток віком від 7 до 12 років о 15:00 запрошують в Дім української культури (вул. Велика Бердичівська, 61/18). Від викладачів закладу “Художня школа імені Віктора Шкуринського” та відбудеться художній майстерклас.

“Астрономія та мистецтво — незвичайне поєднання, яке не залишить байдужим тих, хто завітає на майстерклас! Створимо разом власні космічні пейзажі, де відобразимо своє уявлення про космос та навколишній світ”, — зазначають організатори.

newday.org.ua