Житомир до Нового року прикрасять космічними декораціями

17.11.2021

У Житомирі до новорічних свят планують закупити декорації та фотозони на загальну суму майже мільйон гривень. Нові декорації будуть пов’язані з космічною тематикою.

Центральні вулиці міста прикрасять новою ілюмінацією, а на Новому бульварі встановлять яскраві фотозони. Про це в коментарі Житомир інфо розповіла головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

«Фотозона буде в нас на Новому бульварі, будуть великі цифри 2022 рік, також буде фотозона «Космонавт на планеті» в кінці Нового бульвару біля «Чорного тюльпану». В кожному місті є своя родзинка, точка тяжіння і своя історія. Житомир багатий тим, що це космічне місто. Тут жило багато людей, які пов’язані з космічною тематикою, тут у нас народився Сергій Корольов, на його честь є майдан, в нас є вул. Гагаріна та вул. Ціолковського. Саме тому ми обрали космонавта, яскраву та велику фігуру, поряд з якою можна буде сфотографуватися. Це буде наша фішка, якої не буде в жодному місті. На Михайлівській всього достатньо, там будуть новорічні парасольки, ялинка, гобопроектор, який подарує гарний настрій та віртуальне зображення. Ми хочемо розрядити Михайлівську, бо ми бачимо, що особливо на свята, це замала вулиця для мешканців, тому віримо, що люди вже зможуть святкувати, йти та отримувати гарний настрій на Новий бульвар, тому акцент робимо саме на ньому», — розповідає головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Ще кілька вулиць міста планують прикрасити консолями з імітацією сонячної системи та планет.

«Ми будемо прикрашати вул. Театральну, вул. Київську до універмагу, Соборну площу та вул. Велику Бердичівську. В цьому році на опорах будуть цікаві елементи у вигляді геометричних фігур з космічною тематикою», — каже Ольга Бронштейн.

За словами Ольги Бронштейн, фудкорт цього року хочуть облаштувати на вул. Пушкінській.

«Якщо не буде червоної зони, фудкорт буде на вул. Пушкінській. На майдані Корольова хочемо встановити декілька будиночків з сувенірами», — говорить Ольга Бронштейн.

Встановити декорації та фотозони планують не пізніше 10 грудня.

Читайте також: У Житомирі з’явилась фігура дівчини в шляпі

newday.org.ua