Завершили розслідування щодо розкрадання майна бронетанкового заводу на Житомирщині

09.02.2023

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо розкрадання майна Житомирського бронетанкового заводу із завданням збитків державі на чотири з половиною мільйони гривень. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України.

“8 лютого 2023 року Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування за підозрою колишніх директора та заступника директора Житомирського бронетанкового заводу у розтраті майна на понад чотири з половиною мільйони гривень. Дії осіб кваліфікували за частиною 5 статті 191”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме: 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили з мобілізаційного резерву та розпорядилися ними на власний розсуд.

Наприкінці листопада 2022 року Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань Національної поліції в Житомирській області повідомили про підозру експосадовцям.

Національне антикорупційне бюро України застерігає: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може піддаватися кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

newday.org.ua