Закликав до змін державного кордону: на Житомирщині СБУ повідомила про підозру уродженцю росії

24.01.2023
На Житомирщині співробітники Служби безпеки України викрили інтернет-сепаратиста, який поширював у соцмережах матеріали із закликами до умисних дій зі зміни меж територій та держкордону України всупереч порядку, встановленого Конституцією нашої держави.
 
За даними слідчих СБУ, зловмисником виявився 37-річний уродженець росії, нині – мешканець Житомира.
 
Містянин регулярно поширював антидержавний проросійський контент на персональній сторінці у одній із заборонених соціальних мереж.
 
Зокрема, у його репостах висувалися «обґрунтування» до зменшення території і державного кордону України, «логіка» приєднання Криму до росії, а також наводилися маніпулятивні «аргументи» на користь незаконного приєднання південних та східних регіонів України до російської федерації – задля створення нової єдиної держави Новоросії.
 
Ініційована у межах кримінального провадження експертиза підтвердила, що у розповсюджених текстах містяться заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, що визначаються державним кордоном.
 
Наразі слідчі органів безпеки повідомили фігуранту кримінального провадження про підозру за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
 
Документування сепаратиста здійснювали співробітники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.