За що збирачі чорниці можуть сплатити штраф?

02.07.2019

Учора прикордонниками відділу «Копище» Житомирського загону було виявлено 6-ох громадян України, які збираючи чорницю мали намір незаконно перетнути державний кордон. Разом з цим жоден з порушників законодавства не мав при собі документів засвідчуючих особистість.  Пише Житомир-Експерес. 

Громадяни, як згодом з’ясувалось жителі прикордонних населених пунктів, цілеспрямовано ігноруючи всі попередження намагались поза встановленими пунктами пропуску потрапити на територію Білорусі, пояснюючи свої дії «бажанням набрати більше ягід».

Наразі за знаходження в прикордонній смузі без документів, що засвідчують особу, правопорушників притягнуто до відповідальності та накладено штрафи в розмірі по 170 грн. Поряд з цим за спробу незаконного перетину кордону рішення прийматиме суд. Відповідальність за такі дії передбачає штраф в розмірі від 3400 до 8500 гривен або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Додамо, що лише впродовж вчорашнього дня прикордонниками Житомирського загону було повернуто від державного кордону 108 дорослих та 35 дітей, які здійснювали збір дикоросів.

Читайте також: Будьте обережні при зборі лісових ягід: вони можуть бути радіаційно забруденені

newday.org.ua

чорниці