За добу у Житомирській області ліквідували чотири пожежі у приватних будинках, які сталися через опалення

24.11.2022

У Житомирській області за добу 23 листопада сталися 4 пожежі, усі вони були у приватному секторі і спричинені порушенням правил монтажу та користування системами обігріву помешкань.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Зокрема, о 11:57 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі у смт Ємільчине Звягельського району. Господар увечері розтопив грубу у літній кухні, а вранці виникло займання. Рятувальники оперативно загасили палаюче перекриття на площі 1 кв.м. Попередньо займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні печей», – йдеться в повідомленні.

Ще одну пожежу, цього разу в дерев’яному житловому будинку, ліквідовано о 16:25 у селі Троянів Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району. Займання сталося в котельні з твердопаливним котлом, ймовірно, через потрапляння жару на дрова, що зберігались біля котла. Господар викликав вогнеборців, а до їх приїзду самотужки за допомогою снігу намагався загасити полум’я. Внаслідок пожежі вогнем знищено котельню та пошкоджено перекриття будинку на площі 4 квадратних метри.

newday.org.ua