З 9 червня в Овручі відкриють садочки

05.06.2020

З 9 червня у місті Овруч відновлює свою роботу дошкільна освіта (першим відновить свою роботу ЗДО №1).

Вже закупили необхідні миючі, антисептичні та дезінфекційні засоби, безконтактні термометри, проведені переговори з постачальниками харчових продуктів тощо. Про це повідомляє Овруцька міська рада. 

Тим часом батькам відвідувачів дошкільних навчальних закладів теж необхідно потурбуватися про відвідування дитсадка їхньою дитиною у нових умовах. Адже прийняття дітей після перенесеного інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, у якому дитина перебуває під медичним наглядом. У довідці лікарем-педіатром або лікарем загальної практики — сімейним лікарем, вказуватимуться рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини-реконвалесцента на перші 10–14 днів.

Довідку про стан здоров’я дитини та відсутність контакту з інфекційним хворим  та  з особами, які перебувають на самоізоляції,  можна отримати у сімейного лікаря.  Якщо у дитини та батьків сімейні лікарі різні, довідку про те що  члени сімї дитини не перебувають на самоізоляції необхідно надати й по всіх членах сімї.

При необхідності отримання довідки на дитину від сімейного лікаря, рекомендуємо батькам телефоном звернутися до лікаря для погодження часу візиту. Масове звернення викличе створення великих черг у лікувальному закладі та може нести ризик зараження дитини.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням комісії лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

Фото: dityvmisti.ua

Читайте також: Юні овруцькі художники долучилися до Всеукраїнського конкурсу «Мрійник року»

newday.org.ua