З 1 серпня стане обов’язковим влаштування вбиралень у великих супермаркетах

31.07.2019

1 серпня цього року в дію вступають нові зміни у державні будівельні норми «Підприємства торгівлі», які зобов’язують всі нові і реконструйовані великі супермаркети з торговельною площею 2500 м² і більше влаштовувати вбиральні для відвідувачів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Вже з 1 серпня вступає в дію очікувана зміна у державні будівельні норми щодо проектування супермаркетів та інших магазинів. Тепер туалети для відвідувачів у супермаркетах, гіпермаркетах площею 2500 м²  і більше є обов’язковими. Розрахунок такий: 1 санітарний прилад на 600 м² торговельної площі, але не менше 4-х санітарних приладів на об’єкт. Кабіни мають бути обов’язково окремо для чоловіків і для жінок, також мають бути універсальні туалети для зручного користування маломобільними групами населення», – зазначив Лев Парцхаладзе.  

За його словами, у таких санвузлах мають також бути обов’язкові сповивальні столики для немовлят. Всі ці зміни дозволять підвищити комфорт відвідувачів великих супермаркетів та гіпермаркетів, інформує Урядовий портал.

Фото: 24tv.ua

Читайте також: Міністерство охорони здоров’я закликає українців зробити щеплення від кору

newday.org.ua

902985