З 1 квітня на Житомирщині заборонено рибалити

27.03.2020

З 1 квітня у Житомирській області стартує нерестова заборона на вилов риби.

Про це інформує екологічна інспекція Поліського округу.

У весняно-літній період щорічно проводиться операція «Нерест», під час якої забороняється вилов риби та інших водних живих ресурсів, у т.ч. раків.

Забороняється вилов водних біоресурсів у такі строки:

─ з 1 квітня по 20 травня – на річках областей та їх притоках;

─ з 1 квітня по 09 червня –  на озерах, водосховищах, ставках та інших водоймах;

─ з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок та інших водних об’єктів.

Лов (добування) раків у водоймах, що підконтрольні Управлінню державного агентства рибного господарства, забороняється у Житомирській області з 01 квітня по 20 червня та з 15 липня по 05 вересня під час виношування ікри, личинок, першої та другої линьок.

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Читайте також: На Житомирщині побільшало заповідних територій

newday.org.ua