Їли консерви: з початку року на Житомирщині зафіксували 5 випадків ботулізму
З початку 2023 року в Житомирській області зафіксували п’ять випадків ботулізму. Причинами отруєння стали м’ясні, грибні та овочеві консерви домашнього приготування.
Про це повідомив Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я.
З початку 2023 року зареєстровано вже 5 випадків цієї важкої хвороби в Баранівський, Овруцький, Бердичівський, Андрушівській громадах. Причинами ботулізму в 3-х випадках стало вживання м’ясних консервів домашнього приготування, по 1 випадку – овочеві консерви та консервовані гриби, також домашнього виготовлення.
Минулого року через вживання недоброякісних домашніх консервів на лікарняному ліжку з діагнозом «ботулізм» опинилося 7 жителів області.