Як житомирська 95 бригада боронить Україну на сході показали в сюжеті англомовного United24 Media

27.02.2023

Як бійці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади боронять Україну показали в сюжеті англомовного медіа United24 Media.

Переклад відеосюжету опублікувала пресслужба 95-ї бригади.

Журналіст: «Як давно ти на цьому напрямку?»

Військовий: «Близько трьох місяців» (Чутні потужні вибухи).

«ЗАВЖДИ ПЕРШІ» — девіз українських десантників, і сьогодні ми приєднались до легендарної 95-ї десантно-штурмової бригади, яка зараз перебуває на передовій один із найскладніших напрямків – у бік Луганської області.

Військовослужбовець: «Ось бойовий шеврон, з перших днів, тільки я попав сюди. От души. Завжди перші – Завжди перші. Але хлопці говорять – “Чого завжди ми?”. Ну це жарт такий».

95-та десантно-штурмова бригада – еліта ЗСУ, відома тим, що активно діяла на Донбасі одразу після російського вторгнення у 2014 р. Бригада зустріла повномасштабну війну на тому ж місці.

Протягом останніх кількох місяців вони успішно просувалися на напрямку Кремінна, відрізали трасу – важливу матеріально-технічну вену для російських сил, контроль над якою відкриває нові шляхи до Лисичанська та Бахмут. Але з оголошеним нового наступу росіян Україні доводиться стримувати ворога перевагою в живій силі та обладнанні.

Військовослужбовець: «Так, зараз почали працювати трошки більше. Стало небезпечніше. По нам теж прилітає, ми трошки позаду хлопців і нас теж вираховують і шукають. Зараз трошки обстановка напружена, також і хлопців хочемо прикрити. Не хочемо лишати хлопців на першій лінії в окопах».

На першій лінії оборони, в ці морози десантники зайняли окопи для полювання на ворога. Їх направляють з пункту управління підрозділом таким чином: Степан постійно на зв’язку зі своїми спостережними пунктами. Каже, спілкування – запорука ефективності
захист.

Військовослужбовець: «Ну все, з…башиш двох, інші і не будуть лізти».

Військовослужбовець: «Зараз спостерігаємо великий рух противника в нашу сторону. Динаміка нульова, зайняли оборонні позиції, відбиваємо наступ противника, в деяких частинах контратакуємо».

Як повідомила українська розвідка, новим наступом Росія намагається захопити повністю Луганську та Донецьку області. Такі міста, як Краматорськ, Слов’янськ, що лише за декілька годин їзди від лінії фронту, знаходиться під загрозою стати наступним Бахмутом чи Маріуполем.

Захищаючись від такого злісного ворога, зрозуміло, яку ціну нам доводиться платити щодня.