“Виростив, зібрав та висушив сам”: у малинчанина знайшли наркотичні рослини

01.10.2020

30 вересня правоохоронці Малинського відділення поліції під час обшуку в домоволодінні 20-річного жителя райцентру виявили наркотичні засоби. Триває досудове розслідування.

Для перевірки оперативної інформації правоохоронці, отримавши дозвіл суду, провели обшук в домоволодінні жителя м. Малина. У ході слідчо-розшукової дії в підсобному приміщенні будинку вони виявили близько пів кілограма сушеної рослинної маси зеленого кольору та з чверть сотні рослин конопель.

Зі слів господаря, заборонені речовини він зберігав для себе та мети їх збувати не мав. Усе виявлене виростив, зібрав та висушив сам. Частину вже встиг подрібнити та розфасувати, «запасаючись» на рік, інше – залишив на потім.

Наркотичні засоби правоохоронці вилучили. Їх направлять на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Поліцейські Малинського відділення встановлюють усі обставини події в рамках досудового розслідування, розпочатого за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій і до 3 років ув’язнення.

Читайте також: З “Камінного села” на Олевщині хотіли вивезти 101 ящик моху

newday.org.ua