Випустили партію вцілілої солі з Соледара. Прибуток піде на дрони для розвідки

21.02.2023

Платформа United24 і «Артемсіль» презентували спеціальну партію солі, видобутої у шахтах Соледара, у фірмовому пакованні.

Партію обсягом 20 тонн розділили на 100 тисяч символічних пачок з ілюстраціями Артема Гусєва «Міць. Українська кам’яна».

Придбати сіль можна у «Сільпо» або замовити онлайн на Rozetka. Пачка солі коштує 500 гривень, із яких 465 гривень – це кошти, які спрямують на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР.

Сіль «Артемсіль» у фірмовому пакованні зникла із супермаркетів улітку 2022-го. Оригінальний макет знищений, а папір, який закуповували, зокрема, у Рубіжанського картонно-тарного комбінату, недоступний через тимчасову окупацію області, візначають у United24.

Крім того, навесні 2022-го у Соледарі окупанти знищили цехи, обладнання та будівлі «Артемсолі». Сіль у шахтах Соледара перестали видобувати вперше з часів Другої світової війни. 

Купити спеціальний наклад «Артемсолі» можна лише в Україні (сіль визнана стратегічним продуктом, тому наразі її експорт в будь-якому вигляді заборонено).

newday.org.ua