Випускники школи на Житомирщині замінили випускний бал підйомом на Говерлу

07.07.2021

Випускники Миропільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вирішили замінити традиційний випускний бал підйомом на Говерлу. Висоту підкорювали разом зі своєю класною керівницею Тетяною Шрам.

Про це Суспільному розповіла сама Тетяна Шрам. Ще на святковій лінійці 1 вересня її одинадцятикласники заявили, що хочуть собі замість традиційних урочистостей незвичний випускний.

“Одразу відзначили, що в них не буде звичних для всіх танців та балу, – каже Тетяна. – Сказали: будемо думати над тим, що організувати, але це точно не буде традиційний формат. Ближче до випуску учні оголосили, що випускний хочуть відзначити підйомом на Говерлу. Батьки їх підтримали у цьому намірі”.

Клас, за словами класної керівниці, у неї невеликий – випускалися семеро учнів. Підкорювати Говерлу поїхали п’ятеро з них – троє дівчат і двоє хлопців.

“Не всі, на жаль, змогли поїхати, але ті, хто їхав, взяли з собою друзів та рідних. Враження, скажу по правді, були неймовірні – в тому числі, і для мене, адже це перший клас, який я випускаю; я вперше побувала в Карпатах та ще й на такій незвичній вечірці! Підйом видався нелегким – десь на середині шляху пішов дощ, підніматися було дуже важко, але ми це зробили: підкорили Говерлу і вже там діти одягли святкові стрічки випускників”, – розповідає вчителька.

Святкували випуск три дні – 2 липня влаштували тур музеями, 3 – піднімалися на Говерлу, а 4 – поїхали на Буковель, де каталися на підйомниках і влаштували фотосесії.

“Відвідали кілька музеїв – були в музеї в селі Верховина, в музеї гуцульської магії, в музеї “У трембітаря”. В музеї-сироварні бабуся-старожил розповідала, як вівчарі бринзу варили, коли йшли пасти овець. А ще ми відвідали музей народних інструментів імені Романа Кумлика – місцевого музиканта, який, на жаль, нині покійний. Його вдова організувала музей його імені”, – говорить Тетяна.

Читайте також: Коростенець Титюк Нікіта увійшовши до Збірної України, яка братиме участь у Всесвітніх спортивних іграх

newday.org.ua