«Вигляньте у вікно»: як на Житомирщині поліція перевіряє дотримання самоізоляції

09.04.2020

У Житомирській області правоохоронці продовжують проводити профілактичну та роз’яснювальну роботу серед населення, власників та працівників торгівельних закладів, перевізників. 

Як повідомили у ГУ Нацполіції, до складу рейдових груп, окрім поліцейських, входять військовослужбовці, представники органів місцевого самоврядування та санітарно-карантинних підрозділів МОЗ, передає «Журнал Житомира».

Станом на ранок 8 квітня поліцейські оформили 83 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Найбільше – у Житомирі (37), 9 – у Бердичеві, 8 – у Житомирському районі, 4 – у Новограді-Волинському, по 3 – у Баранівці, Коростені, Овручі та Хорошеві. Нагадаємо, що за таке правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від 17000 до 34000 гривень і на посадових осіб – від 34000 170000 гривень.

Поліцейські також показали, як перевіряють дотримання самоізоляції осіб, які були за кордоном або контактували з хворими.

Читайте також: Овручан просять інформувати про ймовірні випадки захворювання на коронавірус

newday.org.ua