Волонтери з США подарували міській лікарні Коростеня сучасне медичне обладнання

24.07.2019

Веносканери, центрифуга для розподілення елементів крові й інше медичне приладдя – волонтери з США завітали до Коростеня з цінними подарунками.

До Коростеня прибули волонтери зі Сполучених Штатів Америки. Благодійники вже не один рік беруть участь в англомовному таборі, який працює в місті літом протягом двох тижнів. А також американські друзі завжди приїздять з цінними подарунками для місцевих соціальних закладів. Цього разу гості з США порадували центральну міську лікарню Коростеня. Вони, за власні благодійні кошти, придбали для дитячого педіатричного та хірургічного відділення ЦМЛ Коростеня два дороговартісні веносканери,  центрифугу для розподілення елементів крові й потрібне медичне приладдя для лапароскопічних втручань.

Представникам «Vilage Church» з міста Даєр із США дякувала вся медична спільнота Коростеня, а особливо маленькі пацієнти. Адже завдяки новітньому медичному обладнанню, яке є лише в одиничних лікарнях країни, можна буде швидко визначити прохідність венозних судин у дітлахів, поставити швидко венозний катетер малюкам й тяжкохворим діткам, просвітити вени, проводити якісний аналіз крові, а новими дитячими хірургічними інструментами здійснювати лапароскопічні операційні втручання.

Олеся Дейнега

Фото: korosten-rada.gov.ua

Читайте також: У Коростені поліція вилучила амфетамін у перехожого

newday.org.ua

dsc-0488