Відкриття стадіону «Спартак» у Коростені – незабутнє спортивне свято

19.07.2019

18 липня у Коростені на стадіоні «Спартак» ввечері зібралося багато мешканців міста, гостей, футболістів, фанатів та всіх тих, хто пов’язав своє життя зі спортом та цінує здоровий спосіб життя. Цього дня у Коростені відбулося святкове і масштабне відкриття стадіону «Спартак» після 2-річної реконструкції.

Всі, хто завітав цього дня на стадіон, казали: він змінився, став дійсно європейського рівня, а на новому футбольному полі точно зіграє не одна всеукраїнська та міжнародна команда. І зіграла. До Коростеня на відкриття стадіону завітала Національна збірна України серед ветеранів, яка подарувала всім своїм шанувальникам незабутній зірковий матч. А зіграли легендарні футболісти з ветеранами Коростеня – ФК «Мал» у першому таймі та Національною збірною Житомирської області у другому. Рахунок гри – 5:1 на користь українських зірок футболу – ветеранської збірної.

Також під час урочистостей пройшло багато цікавих заходів, спортивних показових виступів, проводилися змагання й турніри, працювали буфети і панував бадьорий та радісний настрій.

Вітаю всіх присутніх, футболістів – і молоде покоління, і ветеранів – наших збірних Коростенщини,всього Поліського краю і, безперечно, – особливих наших гостей – збірної  ветеранів України, тих, хто прославляв, розвивав український футбол і робить це сьогодні, – вітаючи земляків з великою подією, каже народний депутат України Володимир Арешонков. – Ви – молодці хлопці! Спасибі, що ви сьогодні у нас в гостях, у моєму рідному Коростені! Дякую моєму другові – голові федерації футболу України Андрію Павелку, голові обласної федерації футболу Руслану Павлюку, що допомогли організувати сьогоднішнє свято. Респект міській владі Коростеня і меру Володимиру Москаленку, всім меценатам, спонсорам, хто долучився до того, аби у Коростені з’явився такий потужний сучасний стадіон!

Під час офіційної частини привітали всіх коростенців з реконструкцією стадіону також міський голова Коростеня Володимир Москаленко, власник компанії UPG Володимир Петренко, президент Асоціації ветеранів футболу України Олег Собуцький та інші. Мер Коростеня зокрема подякував усім, хто допомагав в оновленні стадіону «Спартак», зокрема і народному депутату України Володимиру Арешонкову, а також Володимиру Петренку та всій команді АЗС UPG, які долучилися фінансово до будівельних робіт – компанія виділила на оновлення стадіону 1,9 мільйонів гривень, і нагородив їх подяками.

Я дуже радий, що вся наша велика команда UPG долучилася до завершення будівництва стадіону, і ми в подальшому теж будемо підтримувати Коростень, наше місто, спорт, освіту, медицину… За Коростень! – наголосив у виступі Володимир Петренко.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували всіх Героїв – учасників Майдану, захисників, військовослужбовців, які віддали своє життя на Сході за рідну Україну, її цілісність та непохитність.

Ми їздимо Україною, граємо у футбол, допомагаємо людям, розповідаємо, що в нас, в країні, іде війна. Це наша місія. Раді сьогодні бувати в Коростені, чудовий стадіон, дійсно спортивна арена, – зазначає Олег Собуцький – людина, яка об’єднала всіх ветеранів України.

До вечора на стадіоні тривали заходи  –ігри, змагання, спортивна лотерея, люди фотографувалися із легендарними футболістами та раділи гарній події – зірковій зустрічі і відкриттю оновленого стадіону «Спартак» в Коростені!

Олеся Дейнега 

Читайте також: Під час відкриття оновленого стадіону у Коростені була проведена спортивна лотерея від компанії UPG

newday.org.ua

DSC_0352

DSC_0634 DSC_0445 DSC_0513 DSC_0519 DSC_0556 DSC_0769 DSC_0748 DSC_0763 DSC_0263 DSC_0294 DSC_0310 DSC_0321 DSC_0388