“Житомиробленерго” опублікувало новий графік можливих обмежень подачі світла на два дні

01.12.2022

Житомиробленерго” опублікувало оновлений графік можливих погодинних відключень електрики на два дні – перше та друге грудня. Відповідно до графіку на сайті “Житомиробленерго”, світло у перші два дні календарної зими відключатимуть у другому та третьому секторах.

Першого грудня світло вимикають у секторі №2, який включає територію обслуговування восьми РЕМів: Бердичівського, Житомирського, Коростенського, Коростишівського, Малинського, Новоград-Волинського, Олевського та Попільнянського.

  • Детальний список адрес, де відключають світло, дивіться тут.

Якщо потужності буде недостатньо, першого грудня додатково будуть вимикати світло за адресами, які входять до сектору №3, позначеному жовтим кольором, а потім і до сектору №1, що позначений зеленим кольором.

Другого грудня вимикати світло будуть у секторі №3, у якому території обслуговування дванадцяти РЕМів: Бердичівського, Житомирського, Зарічанського, Коростенського, Коростишівського, Малинського, Новоград-Волинського, Радомишльського, Попільнянського, Романівського, Черняхівського та Чуднівського РЕМів.

  • Докладний список адрес, де відключають світло, дивіться тут.

Якщо другого грудня потужності буде недостатньо, то додатково будуть вимикати світло за адресами, які входять до сектору №1 – жовтий колір, а потім і до сектору №2 – зелений колір.

Як розповів у коментарі Суспільному директор “Житомиробленерго” Олексій Шекета, якщо якогось РЕМу немає в графіку, то планових відключень на території його обслуговування не передбачається. Якщо все таки світло в тих населених пунктах зникає – там застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Відповідно до графіку, обмеження подачі електрики можуть бути:

  • у ранковий час – з шостої до 11 години;
  • у вечірній – з четвертої до восьмої години.

У разі введення аварійних графіків відключень час буде відрізнятися.

Графіки погодинного відключення не застосовують до об’єктів критичної інфраструктури і споруд, які заживлені від тих самих мереж, що й ці об’єкти.