Вбили за старий мобільний та 50 гривень: суд ув’язнив двох братів на 15 та 12 років

30.01.2021

У Житомирській області на 15 та 12 років ув’язнили двох рідних братів, які вбили чоловіка заради старенького мобільника та 50 гривень.

Про це повідомляє обласна прокуратура.
 

“Скоїли злочин жителі міста Новоград-Волинського, двоє рідних братів, 31 та 25 років, раніше неодноразово судимі (посягання на життя працівника правоохоронного органу, крадіжки). Установлено, що обвинувачені, маючи злочинні наміри, запросили увечері до себе додому раніше незнайомого місцевого жителя для спільного розпиття алкогольних напоїв. Опівночі після застілля, усвідомлюючи, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння, вивезли його на таксі за місто у лісопосадку, де жорстоко розправилися, завдавши побоїв та ножових поранень, від яких він помер”, – інформує відомство.

Вчинивши розбійний напад, брати заволоділи майном потерпілого – мобільним телефоном вартістю та 273 грн та грошовими коштами на суму 50 грн.

Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду від 21 січня 2021 року обох визнано винними у скоєнні злочинів. 

“Призначено покарання у виді 15 і 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також судом стягнуто на користь потерпілої сторони 100 тис грн за завдану моральну шкоду”, – додали в прокуратурі.

newday.org.ua