Вакцина від COVID-19 сама собою не зупинить пандемію – ВООЗ

17.11.2020

Поява вакцини дасть змогу взяти під контроль поширення коронавірусу, але сама собою не покінчить із пандемією COVID-19. Таку думку висловив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус, пише НВ.

Пандемія почалася наприкінці грудня 2019 року у Китаї, відтоді коронавірус поширився по всьому світу. Кількість випадків зараження перевищила 54 мільйони, понад 1,3 мільйона осіб померли. 14 листопада ВООЗ зафіксувала рекордний приріст нових випадків COVID-19 – 660 905.

“Із самого початку ми знали, що вакцина зіграє вирішальну роль у контролі над пандемією COVID-19. Але важливо наголосити, що вакцина доповнить інші інструменти, які у нас є, а не замінить їх”, – сказав глава ВООЗ.

За його словами, з появою вакцини світу все одно потрібно буде продовжити спостереження, тестування, ізоляцію і лікування інфікованих, відстеження й ізоляцію контактних осіб, спонукання людей проявляти обережність тощо.

“Перші поставки вакцини від COVID-19 будуть обмежені, пріоритет буде надаватися працівникам сфери охорони здоров’я, літнім людям і іншим людям з групи ризику. Ми сподіваємося, що це скоротить число смертей і дозволить системам охорони здоров’я впоратися із ситуацією, але у вірусу все ще залишиться ціле поле для розповсюдження”, – зазначив Тедрос Аданом Гебреісус.

Читайте також: У США від COVID-19 померли батьки 4-річного хлопчика: родина оприлюднила звернення

newday.org.ua