В Житомирській області на піщаному кар’єрі привалило піском 9-річну дитину

28.05.2020

В селі Буки піском привалило 9-річну дівчинку, яка разом з однолітками гралася в на піщаному кар’єрі, який незаконно розкопали місцеві жителі. Дитину врятували. Кар’єр збираються перекопати.

Про те, що її дитину привалило піском телеканалу Суспільне Житомир розповіла мама постраждалої дівчинки Свєтозара Батенькова. За її словами, 9-річна Ангеліна гралася із однолітками на кар’єрі на околиці села – яму, звідки видобувають пісок, незаконно викопали самі місцеві жителі. Діти копали імпровізовані печери у піску, коли раптом стався зсув. Жителька Буків Раїса Андрух каже, що проходила повз і почула дитячі голоси, а коли підійшла ближче, то побачила, як уже посинілій Ангеліні ще одна дитина робила штучне дихання.

Раїса Андрух: “Вона, бачу, в такому важкому стані, що не говорить. Я тільки питаю: “Доця, ти жива?” Вона щось мені кивнула. Я попросила її відкрити очі, вона це зробила, але вже через силу”.

Дитину одразу перенесли до сусідньої хати, де продовжили надавати допомогу. За кілька хвилин прибігла мама дівчинки – їх разом повезли до лікарні швидкою.

вєтозара Батенькова: “Її відкопали двоє дорослих хлопців, а мій син, якому сім років, зробив їй штучне дихання. Коли я зайшла до будинку, то Ангелінка була у важкому стані”.

Про цей незаконний кар’єр відомо вже не один рік. Староста села Буки Анатолій Красницький каже, що не раз звертався до екологічної інспекції та поліції, але зловити тих, хто незаконно копає пісок, не вдавалося. Після цього випадку кар’єр хоча б обкопають ровами, аби туди не можна було підійти.

Анатолій Красницький: “Будемо вирішувати це питання – перекопаємо трактором, там далі можна зробити цю яму, щоб сюди не змогли проїхати і пройти – це навколо треба робити, звичайно. В нас і техніки цієї немає, але треба думати, і батькам теж. Бо, як бачимо, діти сюди йдуть, а тут може ще щось подібне статися”.

За словами Свєтозари Батенькової, зараз дитина вже вдома, почуває себе добре. З лікарні Ангеліну виписали одразу після огляду.

Читайте також: На Овруччині жінка знайшла на подвір’ї розкидану ртуть

newday.org.ua