В Ушомирі пройшов Перший фестиваль народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенщини

26.08.2021

22 серпня до Ушомира з’їхалися 13 територіальних громад Коростенщини на Перший фестиваль народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району «Моя Україна – єдина та вільна». Генеральним спонсором заходу виступила компанія UPG.

Свято відбулось в центральному парку. Ініціатором фестивалю була Коростенська РДА, а організувала свято Ушомирська територіальна громада.

Цього дня в ушомирському парку ожили давні українські традиції та звичаї: національна кухня, слов’янська гостинність, мелодійна пісня та запальні танці, одяг колоритний, а душа – щира і щедра.

Всі громади, а також 13 старостинських округів Ушомирської громади презентували свої локації, виставки, мистецтво, відкритість і єднання. Для дітей влаштували Свято морозива, для дорослих було безліч різних частувань.

На центральній сцені колективи зустрічали щирими оплесками. Особливу шану і повагу отримали воїни АТО/ООС – 13 мужніх, хоробрих патріотів своєї країни з усіх громад Коростенського району:  Білокоровицької, Гладковицької, Горщиківської, Іршанської, Коростенської, Лугинської, Малинської, Народицької, Овруцької, Олевської, Словечанської, Ушомирської, Чоповицької.

Як ми вже повідомляли, учасники АТО отримали подяки народного депутата України Володимира Арешонкова.

Зірковою кульмінацією фестивалю став незабутній виступ народної артистки України Наталії Бучинської на запрошення генерального спонсору – АЗС UPG та народного депутата України Володимира Арешонкова.

Планують, що такі фестивалі проходитимуть у різних громадах Коростенського району щороку, і вже наступний може відбутися в Овручі з нагоди Дня Незалежності України.

Олеся Дейнега 

Читайте також: Двоє лікарів із Житомира увійшли в проєкт “30 лікарів Незалежної України”

newday.org.ua