В Україні переглянуть усі дозволи на зброю

01.03.2021

Сьогодні в Україні повністю розформували всі підрозділи Національної поліції з контролю за обігом зброї. Про це повідомило управління комунікації Нацполіції в понеділок.

1 березня голова Нацполіції Ігор Клименко підписав відповідний наказ про розформування.

Завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками, які належно виконуватимуть цю роботу. Найближчим часом його представлять суспільству.

Кожну особову справу власника зброї перевірять окремо щодо законності отримання дозволу. Понад 2 тис. дозволів, що видали з порушеннями, анулюють, а зброю – вилучать.

У Нацполіції заявляють про виявлення корупційної схеми видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це – і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані травмати – пристрої для відстрілу гумових куль.

“Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя.

Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів.

У нас є інформація про понад 2 тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи”, – заявив Клименко.

Внутрішня безпека Нацполіції викрила 9 співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них – посадовці Центрального апарату відомства і працівники у регіонах. Відбулися звільнення.

“Ми не дамо недобросовісним колишнім працівникам жодного шансу для оскарження свого звільнення в суді.

Усі отримані матеріали щодо цього злочину будуть передані в Державне бюро розслідувань”, – заявив голова Нацполіції.

Читайте також: Запрацював запис на вакцинацію від COVID-19 через додаток «Дія»

newday.org.ua