В Овруцькій громаді поліцейські викрили підозрюваного у двох крадіжках

28.12.2021

Правоохоронці, вирушивши за викликом про зникнення майна з транспортного засобу, по дорозі звернули увагу на раніше судимого чоловіка. Під час його перевірки з’ясувалось, що саме він причетний до правопорушення та ще однієї крадіжки, учиненої з приватного будинку. Тож нині у рамках досудових розслідувань триває встановлення всіх обставин подій.

25 грудня в обідню пору до відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського РУП надійшло повідомлення від 37-річного містянина про крадіжку з його автомобіля. Заявник розповів, що залишив свій «Kia Ceed» на нетривалий час на околиці с. Гладковичів. Щоправда, не перевірив, чи замкнув дверцята. Повернувшись, виявив, що у транспортному засобі хтось побував: з «бардачка» зникла сумка з документами та 600 гривнями.

На місце події вирушила слідчо-оперативна група поліції. Дорогою оперативники карного розшуку помітили місцевого жителя, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Відтак правоохоронці вирішили з’ясувати, куди та з якою метою той прямує. Під час огляду у нього виявили чоловічу сумку з чужими документами та грошима, а також банку з-під кави ще з кількома сотнями гривень.

За таких обставин 51-річного чоловіка доставили до Овруцького відділу для перевірки. Згодом заявник упізнав у вилучених у нього свої речі та щиро подякував поліцейським за оперативність.

Тим часом правоохоронці з’ясовували, звідки у затриманого ще частина грошей. Дільничні офіцери поліції встановили, що кількома годинами раніше хтось побував у будинку жителя смт Першотравневого. Поки господарів не було вдома, невідомий зірвав з дверей навісний замок та викрав з кухні 500 гривень, що були заховані у банці з-під кави.

За обома фактами слідчі розпочали досудові розслідування за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Чоловік визнав свою провину. Відомо, що раніше він неодноразово був засуджений за вчинення майнових злочинів та лише тиждень тому звільнився з виправної установи. Нині поліцейські також з’ясовують, чи не причетний він до інших правопорушень, учинених на території громади.

Законодавством за таке кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Читайте також: На Житомирщині 80-річний дідусь віддав шахраям 40 тис. грн, а 93-річна бабуся – 20 тис. грн

newday.org.ua