В Овручі продовжують будівництво модульного дитсадка

24.03.2023

В Овручі Житомирської області продовжують будувати модульний дитячий садочок. Днями на місце були доставлені модулі для майбутньої будівлі, а нині триває монтаж конструкцій.

Будівництво оглянув начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, про це він повідомив у соцмережі.

«Сьогодні спільно з народними депутатами та представниками громад області оглянули хід будівництва першого проєкту міжнародної програми відбудови Житомирщини, який буде зведено з «нуля» – будівництво нового дитячого садочка в Овручі. Ознайомлення з ходом робіт на будівельному майданчику стало логічним продовженням нашої зустрічі з естонськими партнерами та Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу, що відбулася вчора», – йдеться у дописі.

Зазначено, що садочок розрахований на 160 діток та 20 працівників. Його загальна вартість складає майже 1 мільйон євро. Більшу частину витрат взяв на себе естонський уряд.

Декілька днів тому до будівельного майданчика були доставлені з Естонії модулі майбутньої будівлі, триває монтаж конструкцій на підготовлений фундамент. Модулі прибувають одразу з усім необхідним устаткуванням: меблями, побутовою технікою та, навіть покриттям для ігрових кімнат та іграшками.

Як запевняють естонські фахівці, модульні садочки – це нова концепція дитячих закладів, яка з’явилася в останні роки. Основною перевагою таких садків є їх повна адаптивність до теперішніх умов, дотримання усіх інклюзивних й енергоощадних норм та головне, довговічність. Конструкції розраховані щонайменше на 50 років служби.

«Такі споруди екологічно безпечні для малюків та готові до експлуатації одразу після завершення монтажу. Також садочок буде укомплектований кухнею, їдальнею і великим бомбосховищем для усіх дошкільнят та персоналу закладу», – зауважив начальник ОВА.

newday.org.ua