В Овручі бібліотекарі виготовляють обереги для військових

03.05.2022

Понад 200 оберегів та ляльок-мотанок вже отримали військові з Житомира, Тернополя, Харкова та інших міст. Обереги для військових із 24 лютого виготовляють працівники бібліотеки в Овручі. Всі працюють над тим, щоб підтримати військових, додати сил та мотивації.  

Бібліотекарка Овруцької центральної бібліотеки імені Андрія Малишка Валентина Ковальчук у коментарі Першому житомирському розповіла, що вже такі обереги передають у військові частини та на передову:

Ще з 2014 року я займаюся виготовленням ляльок-мотанок. З початку повномасштабної війни ми почали створювати ляльки-мотанки “Берегиня роду і народу” та обереги “Зірка Алатир”, які передаємо для захисників.

На виготовлення оберега “Зірки-Алтир” в середньому йде близько години, а на маленьку ляльку мотанку 40 хвилин. Та і ляльки-мотанки виготовляємо різного розміру від маленьких до великих. “Зірки-Алтир” прикрашаємо різними кольорами, проте здебільшого жовто-блакитними. Ми передали багато оберегів у Житомир, Тернопіль, нашим Овруцьким прикордонникам, військовим на передову. 

Сам оберіг “Зірка – Алтир” наповнюємо  нашими поліськими травами – материнка, чебрець, звіробій, м’ята, любисток та багато інших пахучих квітів. Виготовляла нещодавно для моєї знайомої Наталі оберіг та ляльку, адже її подруга в гарячій точці в Україні. Ім’я захисниці я закодувала в вишивці, вийшов дуже сильний оберіг, не великий за розміром, щоб він міг влізти в тактичний рюкзак. Допомагаємо, як можемо, просто сидіти вдома ми не хочемо. Війна, тому кожен має допомагати нашим захисникам

Бібліотекарі працюють над ще одним замовленням у гарячу точку України для наших ЗСУ. 

newday.org.ua