В один клік: як в Україні працює оформлення пенсій онлайн

27.08.2019

На початку серпня Пенсійний фонд України зробив оформлення пенсій простішим – тепер виплати можна оформити “в один клік” через веб-портал електронних послуг відомства, пише Народна правда із посиланням на Сьогодні.

“Головне завдання, яке перед нами стоїть – поліпшити обслуговування відвідувачів Фонду, мінімізувати витрати часу на оформлення пенсій і людський фактор. З цією метою ми ввели нову автоматизовану систему призначення пенсій, яка сама визначає найбільш вигідні умови для одержувача. Ми кардинально змінюємо технологію обслуговування громадян. Раніше людині, щоб призначити пенсію, потрібно було приходити до Фонду кілька разів. Послуга в “один дотик” – це лише одне відвідування установи для того, щоб забрати пенсійне посвідчення”, – розповів голова правління Фонду Євген Капінус на презентації проекту.

При цьому важливо, що нова система не замінює собою оформлення пенсій за старим методом, це альтернативний варіант, який має полегшити життя літнім людям.

В уряді зазначають, що наступний крок впровадження системи “Е-пенсія” – створення мобільного додатку, який дасть змогу отримувати доступ до ресурсів веб-порталу електронних послуг Фонду з мобільних пристроїв.

Читайте також: Як зміняться пенсії в наступному році

newday.org.ua