Уряд виділив 100 мільйонів на відновлення громад Житомирщини

17.05.2022
З резервного фонду на відновлення інфраструктури громад Житомирщини, які найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії, уряд виділив 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив у Телеграмі голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, передає Укрінформ.

“Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби”, – написав очільник ОВА.

Він також повідомив, що наразі на Житомирщині тривають роботи з очищення території від вибухонебезпечних предметів у Народицькій територіальній громаді.

У селищі Вакуленчук Чуднівської територіальної громади проведено обстеження водонапірної башти, у селі Сінгури Новогуйвинської територіальної громади та в Малинській територіальній громаді проведено обстеження пошкоджених житлових будинків.

Тривають роботи з відновлення газопроводу Залісся-Грезля Народицької територіальної громади.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська на початку бойових дій захопили чотири села в Народицькій територіальній громаді на Житомирщині. Найбільше від ворожих обстрілів в області постраждали Малинська, Народицька, Коростенська та Ушомирська територіальні громади.

Фото: Житомирська ОВА

newday.org.ua