Уродженець Житомира відкрив у Києві “Музей становленння української нації”

06.08.2019

У Києві урочисто відкрили “Музей становлення української нації”. Журналіст сайту Житомир-Онлайн взяв участь у відкритті музею на запрошення мецената музею Юрія Бірюченка, який є уродженцем Житомира.  Участь у відкритті музею взяли знакові фігури української політики та культури: Ніна Матвієнко, Леонід Кравчук, митрополит Єпіфаній та інші.  “Батьком” музею є знаменитий український історик Валерій Галаган, а його головним меценатом – уродженець Житомира Юрій Бірюченко. 

Кількість експонатів просто вражає. Це більше ста силіконових фігур із історії української нації: князь Володимир, княгиня Ольга, князь Святослав Хоробрий, Богдан Хмельницький, Симон Петлюра, Роман Шухевич та інші. Здається, за кількістю фігур український музей значно перевищує знаменитий музей воскових фігур Мадам Тюссо у Лондоні. Приємно побачити також фігури наших відомих земляків: Івана Виговського, Лесю Українку, Сергія Корольова. 

“100 фігур видатних українців від Княгині Ольги до сучасних видатних постатей нашої держави. Всі історичні сюжети в нашому музеї відтворені за описами істориків і підтверджені науковими організаціями. Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалась подія, показана в сюжеті, або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави чи в період найбільшого піднесення. Тепер кожен на власні очі зможе побачити як виглядали козаки, Тарас Шевченко, Леся Українка, Степан Бандера та інші відомі реформатори української нації”, – зазначається в інформації про музей.

Цього разу музейники відійшли від використання звичного воску і працювали із силіконом. Кажуть, що саме завдяки йому фігури мають максимально реалістичний вигляд. На тілі можна розгледіти вени, зморшки, шрами і навіть синці. Одяг шили спеціально, аби той відповідав історичному періоду. 

Загальна площа експозиції становить 1700 квадратних метрів. В музеї можна оглянути 25 сюжетних композицій, де кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо та відео контент, пристрої віртуальної реальності, які дають змогу відчути атмосферу епохи.

Музей працюватиме щодня без вихідних з 9 до 20:00 за адресою вул. Лаврська, 27

Читайте також: В мережу потрапила унікальна світлина древнього Овруча

newday.org.ua

preview_w698zc0 mus9 mus5 1564935850_img_2560