Укрзалізниця впроваджує Wi-Fi у пасажирських поїздах

18.02.2021

Укрзалізниця працює над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах. Реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+.

Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

Зазначається, що головна мета – створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету.

Нині Укрзалізниця у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Як пілотний проєкт планується впровадження Wi-Fi у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ — Харків. Опрацьовується концепція, яка масштабуватиметься на всі напрямки слідування потягів, з вирішенням головної проблеми — покриття сліпих зон.

«Якщо цей проєкт буде успішним, Укрзалізниця запровадить Wi-Fi у всіх поїздах та забезпечить безперебійний зв’язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для українських електричок розробили нові сидіння

newday.org.ua