Українських захисників у Житомирській області забезпечують електрогенераторами

06.03.2023

На півночі України триває укріплення рубежів для довготривалої оборони. Військові частини, які виконують завдання у північних областях і, зокрема, у Житомирській, отримують електричні генератори.

Про це повідомляє Командування Об’єднаних Сил Збройних сил України.

“В межах спільного проєкту з волонтерською організацією “Оберіг-26″ Командування Об’єднаних Сил ЗС України забезпечує електричними генераторами військові частини, які виконують завдання у Волинській, Рівненській, Житомирський, Київський, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях”, – йдеться у повідомленні.

“На даний час вже передали близько 500 генераторів потужністю від двох до дев’яти кіловат, зокрема, у підрозділи, що боронять країну на території Чорнобильської зони відчуження. В подальшому планується передати до 5000 електрогенераторів, в тому числі потужністю до 100 кіловат, на загальну суму близько чотирьох мільйонів доларів”, – повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, генераторів у такій кількості буде достатньо для того, щоб покращити умови життєдіяльності військовослужбовців, а також зробити усе необхідне для якісного виконання ними бойових завдань.

“Це значно підвищить автономність підрозділів та збільшить комфорт перебування у польових умовах”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

newday.org.ua