Учителям допомагатимуть нові фахівці – супервізори

24.10.2019

Учителі, залучені до реформи Нової української школи, отримуватимуть професійну підтримку від спеціальних консультантів – супервізорів.

Вони допомагатимуть втілювати освітні реформи, долати труднощі, сприятимуть професійному росту вчителів, пише Osvita.ua.

“Cупервізія – це не перевірка чи контроль. Супервізор – це наставник і консультант, який допоможе, підтримає, навчить новому та поділиться досвідом. Супервізорами будуть також педагоги, і подібна взаємодопомога – це те, чого потребує така масштабна і важлива реформа, як Нова українська школа”, – зазначила міністр Ганна Новосад.

Супервізію здійснюватимуть для вчителів та їх асистентів, тренерів-педагогів, директорів та заступників директорів шкіл і фахівців ІРЦ. Спеціалісти допомагатимуть вчителям долати професійні труднощі, протидіяти стресу, запобігати професійному вигоранню та зміцнювати позитивну самооцінку. Cупервізори матимуть функцію фасилітаторів та допомагатимуть налагоджувати педагогіку партнерства.

Здійснювати супервізію будуть підготовлені спеціалісти. Їх готуватимуть 311 тренерів. Фахівці пройшли спеціальне навчання упродовж 2019 року. Супервізорами стануть спеціалісти з числа вчителів, тренерів, тренерів-педагогів, працівників закладів післядипломної педагогічної освіти, методистів, експертів, залучених до проведення сертифікації, а також директорів шкіл та їх заступників з навчально-виховної роботи.

Фото: vseosvita.ua

Читайте також: Вчителям Лугинського району нарешті виплатять зарплати: виділили кошти

newday.org.ua