У Житомирі відбувся круглий стіл «Реформа децентралізації влади: стан та подальші кроки»

12.08.2019

У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою», та Мінрегіоном України відбувся круглий стіл «Реформа децентралізації влади: стан та подальші кроки».

Повідомляє Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування.

У обговоренні взяв участь і народний депутат України Володимир Арешонков. За п’ять годин роботи учасники круглого столу обговорили проблеми розвитку громад, податкової бази ОТГ та необхідності її розширення, важливість запровадження низки державних програм підтримки та реформування районів.

В результаті учасники круглого столу домовились розпочати процес консультацій з громадами з питання укрупнення районів та формування мережі ОТГ для визначення показників та підходів згідно з якими буде відбуватись укрупнення самих ОТГ.

Домовились у вересні та жовтні провести зустрічі із представниками громад та обговорити ці питання. Також, депутати згодились долучитись до діяльності робочої групи із впровадження наступного етапу реформи децентралізації, на якому необхідно заслухати голів громад, які згідно з пропозиціями Мінрегіону, мають низький рівень спроможності та можуть бути об’єднані з іншими ОТГ.

Фото: lgdc.org.ua

Читайте також: Завдяки Володимиру Арешонкову до бюджету Коростеня направлено 450 тисяч гривень

newday.org.ua