У Житомирській області можуть розширити межі заповідника «Древлянський»

05.11.2020

Заповідник “Древлянський”, що знаходиться в межах Народицького району Житомирської області, може збільшити свою площу на 4200 га. Відповідне рішення 4 листопада ухвалив Кабінет міністрів.

“Відтепер заповідник матиме змогу забезпечити розроблення проекту землеустрою та оформити право постійного користування земельними ділянками”, інформує Урядовий портал.

Йдеться про 1500 га землі державної власності в зоні відчуження та зоні безумовного відселення території, та 2700 га лісів, що знаходяться у державній власності.

Природний заповідник “Древлянський” – природоохоронна територія, розташована на південь і схід від смт Народичі, вздовж річки Уж. Площа заповідника наразі складає 30872,84 га.  Заповідник був створений в грудні 2009 року. Територія заповідника охоплює значні площі лісів, сильно забруднених радіонуклідами.

Там представлено понад 800 видів рослин, а це 53% флори українського Полісся, близько 20 з них занесені до Червоної та Зеленої книг України. Фауна об’єкта – це понад 250 ссавців, птахів, риб і земноводних. Частина з них охороняється Червоною книгою і Бернською конвенцією.

Фото: ukrinform.ua

Читайте також: Віртуальний музей присвятили давньому промислу – бортництву

newday.org.ua