У Житомирі «волонтерки» викрали у пенсіонера пів мільйона гривень

28.04.2020

27 квітня до поліції надійшло повідомлення від літнього житомирянина про крадіжку значної суми грошей. Під час перевірки з’ясувалось, що оселю пенсіонера відвідали дві «волонтерки». Залишений ними продуктовий набір обійшовся чоловікові у півмільйона гривень.

За словами 90-річного заявника, близько 13:00 години до їх з дружиною квартири ввійшли дві жінки, які назвалися представниками благодійного фонду відомого політика.

Обидві взялися активно розповідати дідусеві про діяльність їх організації, ще й наполягли, аби до розмови приєдналась літня господиня. Жінці важко пересуватись у силу віку та хвороби, але вона змушена таки була вийти на кухню до візитерок. Жінки пробули у квартирі хвилин 10-15 і залишили благодійну допомогу у вигляді символічного продуктового набору.

Після візиту «добродійок» господар оселі зайшов в одну з кімнат та побачив на підлозі портфель, в якому зберігались їх заощадження. Так чоловік виявив відсутність близько 300 тисяч гривень та 9 тисяч доларів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

– Вочевидь, у «волонтерок» був спільник, який скористався незамкненими після їх входу дверима та обнишпорив оселю, допоки ті утримували увагу літнього подружжя. Аби знайти сховок та забрати звідти наявні цінності, виявилось достатньо кількох хвилин, – прокоментував начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко. – Схема не нова: час від часу подібні факти реєструються. Тому закликаю житомирян: якщо до вашої оселі постукали подібні «волонтерки» або ви стали свідком схожої ситуації з сусідами, особлива їх увага до людей старшого віку, негайно телефонуйте на «102»,

Нині поліцейські працюють над встановленням осіб візитерок, ймовірно, ромської зовнішності, однак їх ідентифікація ускладнюється використанням обома захисних масок.

Відтак поліцейські застерігають жителів області від спілкування з подібними «волонтерами» і рекомендують розповісти про описану схему шахрайства рідним, знайомим, сусідам старшого віку.

Читайте також: Працюють за старою схемою: у Житомирі пенсіонер віддав шахраям 50 тисяч гривень

newday.org.ua