У Житомирі чоловік зі співмешканкою організували порностудію: залучили чотирьох дівчат

19.01.2023

Житомирські поліцейські викрили організовану групу з виготовлення та поширення порнографії.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Слідство встановило, що організував злочинне угруповання 30-річний уродженець Кривого Рогу та його співмешканка, залучивши чотирьох дівчат, віком 20-22 років, які виконували ролі порномоделей.

Організатор порностудії орендував квартири на території міста Житомира (для конспірації змінювали декілька разів), встановлював камери, ноутбуки з відповідним програмним забезпеченням та підключенням до мережі Інтернет, а також акумулював отримані кошти у вигляді цифрової валюти та розподіляв «гонорари».

Його 30-річна співмешканка навчала «моделей» поводженню з камерами, специфіці використання спеціалізованих порносайтів, забезпечувала інтимними «іграшками», складала графіки роботи та контролювала їх дотримання.

Так, протягом вересня-листопада 2021 року учасниці угруповання протиправно, всупереч існуючим у суспільстві моральним засадам, систематично виготовляли за своєю участю порнографічне відео, яке розміщували у мережі Інтернет на доступному інформаційному ресурсі. Кожна мала свій псевдонім, під яким здійснювали пряму трансляцію у реальному часі. Щомісячна зарплата кожної порномоделі становила близько 60 тис. грн.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантів провадження вилучено докази вчинення злочину, а саме: 110 тис. грн, отриманих від злочинної діяльності, комп’ютерне та відеообладнання, інше знаряддя, яке використовували для виготовлення відеопродукції.

Наразі до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучені речі. Також вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів організатору та його співмешканці – у виді грошової застави, іншим учасникам – домашнього арешту.

Злочин викрили за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Головне управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

newday.org.ua