У Житомирі свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу отримали 30 тисяч жителів

06.09.2021

Від коронавірусу у Житомирі щепили близько 80 тисяч жителів – 32 тисячі людей отримали свідоцтво про вакцинацію. За сертифікатами потрібно звертатися до свого сімейного лікаря. 

Від COVID-19 в Житомирі провакцинували 37 % дорослого населення.

В амбулаторії сімейного лікаря по вулиці Корольова пацієнтам виписали понад 200 свідоцтв про вакцинацію. Всі дані про щеплення людей вносяться в медично-інформаційну систему центру. Це відображається у сімейного лікаря, який формує сертифікат, роздруковує його і видає пацієнту, говорить керівниця центру вакцинації Аліна Гудз.

Житомирянка Валентина Герасимчук зробила два щеплення від коронавірусу і прийшла до сімейного лікаря, щоб отримати свідоцтво про вакцинацію.

“Прийшла до свого сімейного лікаря, і вона без проблем видала мені паспорт, – каже жінка. – Тепер у мене є це свідоцтво, яке дає мені право працювати, спілкуватися з людьми і навіть поїхати за кордон”.

Аби отримати свідоцтво, потрібно мати при собі паспорт – український або закордонний.

“У пацієнта при собі має бути закордонний паспорт, дані якого вносяться у міжнародне свідоцтво. Дані внесені автоматично у медичну систему охорони здоров’я, тому там дописується тільки прізвище лікаря і корегується дата чи термін дії сертифікату. Якщо людина зареєстрована в додатку “Дія”, то автоматично всі ці дані підтягуються в “Дію”, і лікар просто роздруковує та видає паперовий варіант сертифікату. Якщо закордонного паспорту немає, але треба довідку для роботи, то тобі потрібно мати з собою український паспорт”, – розповів сімейний лікар Олександр Терещук.

newday.org.ua