У Житомирі пройшов чемпіонат області з пауерліфтингу

07.11.2021

Чемпіонат області з пауерліфтингу пройшов у Житомирі 6 листопада. Спочатку силові вправи виконували жінки та юніори, потім чоловіки. Традиційно змагалися у вправах із присідання зі штангою на плечах, жиму лежачи та в тязі штанги. У кожному заліку спортсмени долали більшу від власної вагу, передає Перший Житомирський. 

Журналістка Олена Галагуза брала участь у чемпіонаті з пауерліфтингу вперше – і одразу отримала перемогу у своїй ваговій категорії та посіла третє місце в абсолютному заліку.

Розповідає, що до цих спортивних результатів ішла трохи більше року:

«Трішки більше року займаюся у спортзалі, спочатку це був фітнес, потім додали елементи пауерліфтингу. Під час одного із занять тренер Андрій Баленков сказав, що уже записав у перелік учасників. Я вагалася, але врешті погодилася. Останні мої спортивні змагання були ще у школі, з акробатики. Займала призові місця, але потім вирішила віддати перевагу навчанню.

Для мене це виклик ще й тому, що я взагалі прийшла у спортзал вирішити проблему спини, але з часом розумієш, що є вершини, які можна і треба долати».

У триборстві Олена подолала загальну вагу в 202,5 кг. Усім, хто хоче отримати результат у спорті і мати здорове тіло, радить постійно тренуватися.

Через карантинні обмеження організатори зменшили кількість учасників вдвічі – до 50 осіб, кожен із яких мав сертифікат про вакцинацію або діючий негативний ПЛР-тест.

Цікаво, що у пауерліфтингу, на відміну від бодібілдингу, важливі силові показники, а не рельєф тіла.

Читайте також: Житомирянка Анастасія Лавренчук стала чемпіонкою світу з вільної боротьби

newday.org.ua