У Житомирі на автовокзалі зустріли 17-річного хлопця, який втік з дому, щоб полетіти за кордон у подорож

13.08.2020

Увечері 12 серпня було встановлено місце перебування юного житомирянина, який напередодні уночі тихцем покинув домівку, і подався подорожувати. На щастя, з хлопцем нічого лихого не сталося. Нині з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Про зникнення хлопця до Житомирського відділу поліції повідомила його мати. За словами жінки, син того вечора засидівся за комп’ютером допізна. Коли ж уранці батьки прокинулись, юнака вдома не було. Згодом з’ясувалось, що немає і його особистих документів, у т.ч. закордонного паспорта. Натомість хлопець залишив рідним записку з проханням його не шукати. Самостійні пошуки не принесли результатів, а мобільник парубка був вимкнений.

Правоохоронці встановили коло спілкування юнака. А зважаючи на наявність у нього особистих документів, перевірили, чи не скористався він ними для виїзду за межі області. Дуже скоро з’ясувалось, що хлопець на своє ім’я придбав квиток на міжнародний рейс в іншу країну. Відтак, вочевидь, подався у подорож. 

Орієнтування і відомості про розшук неповнолітнього поліцейські направили колегам з інших областей і прикордонникам. 

Втім, у другій половині дня 17-річний мандрівник зі свого мобільника подзвонив таки матері, повідомивши, що з ним усе гаразд і він повертається маршруткою до Житомира. На автовокзалі обласного центру увечері його зустріли батьки та поліцейські.

Під час спілкування з правоохоронцями юнак пояснив, що давно запланував здійснити самостійну подорож. Батькам про це не став говорити, бо вважав, що вони занадто зайняті своїми справами і їм це буде нецікаво. 

Ювенальні поліцейські роз’яснили юнакові про ризики і негативні наслідки такої необдуманої поведінки. Батькам же наголосили на необхідності сумліннішого ставлення до обов’язків з виховання неповнолітньої дитини. 

Читайте також: Німці заради екстремального відпочинку незаконно забралися у чорнобильську зону

newday.org.ua

businessman with luggage